Prev page Next page Back to Blog
Overnight Oats
Det här receptet hjälper dig att öka intaget av det hudförstärkande C-vitaminet samt fettsyrorna omega 3 och 6.

Omega 3 och 6

Din hud kommer att vara dig tacksam av många anledningar om du äter fettsyrorna omega 3 och omega 6. Fettsyror har en antiinflammatorisk effekt på huden vilket gör att de är särskilt gynnsamma för personer med hudinflammationer som akne eller eksem. Kliniska studier visar att omega 3-tillskott kan minska hudinflammation i samband med sjukdomar som psoriasis eller eksem. En annan intressant tysk studie visade att kvinnor som tog linfröolja (rik på omega 3) varje dag i tre månader hade mjukare, slätare och bättre återfuktad hud än de som inte gjorde det. En amerikansk studie har visat att kvinnor med ett högre intag av omega 6 i kombination med C-vitamin har bättre hudkvalitet, högre fuktnivåer och färre rynkor.

Vitamin C

Det finns ett tydligt samband mellan C-vitaminintag och hudens hälsa. När vi väl har fått i oss C-vitamin i maten transporteras det i blodomloppet till huden (till dermis). Att C-vitamin förbättrar vår hudhälsa har bekräftats av en amerikansk studie som visar att ett adekvat intag av C-vitamin är förknippat med bättre hudkvalitet, medan en brist kan kopplas till en 10-procentig ökning av risken att utveckla torr, rynkig hud. Men eftersom det finns en gräns för mängden C-vitamin som kan absorberas av blodet, gynnar kosttillskott endast personer med onormalt låga nivåer.

Overnight Oats

HUD KOMBO: OMEGA 3 + OMEGA 6 + VITAMIN C

Omega 3: valnötter


Omega 6: solrosfrön


Vitamin C: jordgubbar

Ingredienser – en portion

100 ml havregryn

En matsked solrosfrön

200 ml mjölk (vilken som helst)

En nypa vaniljpulver

Topping

Sex skivade jordgubbar (färska eller frysta)

En halv banan, skivad

Fem valnötter, hackade


Instruktioner

Blanda alla ingredienser förutom toppingen i ett stort glas eller en glasburk. Ställ i kylen över natten. På morgonen, rör om blandningen och tillsätt toppingen. Smaklig måltid!.

Receptet är gjort tillsammans med dietist Karin Magnusson.

SKIN ACADEMY